Dörren för utbyte är öppen!I en global värld är internationella erfarenheter en eftertraktad kompetens hos många arbetsgivare. Ta chansen att uppleva en annorlunda studiemiljö under en period. Att studera utomlands är inte bara ett sätt att förbättra språkkunskaper och skaffa ett internationellt nätverk - det är också ett sätt att kommunicera till framtida arbetsgivare att du har mod, öppenhet och initiativkraft.


Du som läser på ett masterprogram och vill studera utomlands kan göra det genom utbytesprogrammet Erasmus+ och Global Exchange. Observera att du måste ansöka i årskurs 1 under första terminen om du vill åka utanför Europa (Global Exchange). Om du vill åka på utbyte inom Europa (Erasmus+) ansöker du du i början av andra terminen. Själva utbytena, både utanför och innan för Europa, genomförs sedan under åk. 2. 

Utbytesstudier innebär att dina utlandsstudier tillgodoräknas i din Chalmersexamen. Innan du åker måste du därför komma överens med utbildningssekreteraren på ditt program om vilka kurser du ska välja.

Sökportalen

I Sökportalen kan du söka bland Chalmers utbytesprogram och partneruniversitet, samt filtrera så att du ser vilka avtal som är öppna just för dig.

​​

Sidansvarig Publicerad: on 20 okt 2021.