Världsomspännande!

Bild på utbytessudier 
Nu är ansökan öppen för utbytesstudier inom ERASMUS+
Ansökan för utbytesstudier inom Europa är nu öppen! Var gärna med på det digitala informationsmötet på torsdag, den 20 januari kl. 12:15 till 12:45:
Nytt för i år är att du kan träffa några utav våra partners online för att få mer information om hur ett utbyte hos dem skulle vara. Här nedan kan du se listan på universitet, datum och tider. Du behöver inte anmäla dig så det är bara "hoppa in" i mötet :)

 • TU Stuttgart, Tyskland - 19 januari kl. 12.15 - 12.45
  Länk till mötet: Join on Zoom
 • Karlsruhe Institute of Technology, Tyskland - 25 januari kl. 12.15 - 12.45
  Länk till mötet: Join on ​Zoom
  Meeting-ID: 684 1661 0876​
 • Politecnico di Torino, Italien - 26 januari kl. 12.15 - 12.45
  Länk till mötet: Join on Zoom
 • TU Braunschweig, Tyskland - 1 februari kl. 12.15 - 12.45
  Länk till mötet: Join on Zoom

Internationella möjligheter för dig!
Det finns fantastiska möjligheter för dig som vill läsa en del av din utbildning utomlands. Chalmers har avtal med hundratals välrenommerade universitet runt om i världen med olika profiler.

Fördelarna med utbytesstudier är många! Du får tillbringa en tid i ett annat land med allt vad det innebär i form av undervisning med nya perspektiv, förbättrade språkkunskaper och ett nytt och internationellt nätverk. Ta chansen och skaffa nya internationella erfarenheter! Många arbetsgivare ser internationella erfarenheter som en värdefull merit.

Chalmers betalar eventuella terminsavgifter och du kan få studielån från CSN, som för studier i Sverige. Utbytesprogrammen är också knutna till viss ekonomisk hjälp i form av resebidrag eller stipendier. De kurser du läser kan du tillgodoräkna dig i din Chalmersexamen, vilket kan innebära att studietiden  inte förlängs.

Guide till utbytesstudier
Vi har satt ihop en guide "steg-för-steg" för dig som är intresserad av utbytesstudier. Den kan vara till hjälp om du vill åka på utbyte:

Guide till utbytesstudier

​​
​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: ti 18 jan 2022.