Världsomspännande!

Bild på utbytessudier 
Vad sägs om ett år på Kyoto University? Eller en termin på ETH Zürich?
Det finns fantastiska möjligheter för dig som vill läsa en del av din utbildning utomlands. Chalmers har avtal med hundratals välrenommerade universitet runt om i världen med olika profiler.

Fördelarna med utbytesstudier är många! Du får tillbringa en tid i ett annat land med allt vad det innebär i form av undervisning med nya perspektiv, förbättrade språkkunskaper och ett nytt och internationellt nätverk. Ta chansen och skaffa nya internationella erfarenheter! Många arbetsgivare ser internationella erfarenheter som en värdefull merit.

Chalmers betalar eventuella terminsavgifter och du kan få studielån från CSN, som för studier i Sverige. Utbytesprogrammen är också knutna till viss ekonomisk hjälp i form av resebidrag eller stipendier. De kurser du läser kan du tillgodoräkna dig i din Chalmersexamen, vilket kan innebära att studietiden  inte förlängs.

Guide till utbytesstudier

Vi har satt ihop en guide "steg-för-steg" för dig som är intresserad av utbytesstudier. Den kan vara till hjälp om du vill åka på utbyte:

Guide till utbytesstudier

​​​​Utökade möjligheter till utbytesstudier – Global Exchange
Chalmers har infört ett nytt utbytesprogram för utbytesstudier utanför Europa. Detta gör det möjligt även för studenter registrerade på ett mastersprogram att genomföra sådant utbyte under termin 3. 

Mer information finns i föreskriften som är uppdaterad här på Studentportalen. 

Här kan du ta del av presentationen om utbytesstudier inom Global Exchange och UNITECH:

Presentation - Global Exchange and UNITECH 

​​​

Sidansvarig Publicerad: to 02 dec 2021.