Praktik utomlands

Praktik i Europa genom Erasmus

Vill du praktisera i Europa på ett företag, en organisation eller vid ett forskningscentrum, kan du ha rätt till Erasmus praktikstipendium. Ansökningar för praktikstipendium hanteras löpande, du kan ansöka hela året, utom 1 juli-31 augusti. Generellt gäller att ansökan skickas in senast 30 dagar innan praktikperioden börjar. Om du planerar att göra din praktik under sommaren och semestertid krävs lite längre framförhållning.

Praktik genom Erasmus

IAESTE Sverige

IAESTE erbjuder betald praktik i 90 länder runt om i hela världen för ingenjörer och arkitekter. Du har både möjlighet att göra sommarpraktik på 2-3 månader, eller ett längre internship under ett halvår eller ett år.

Under februari månad erbjuder IAESTE Sverige ett större antal platser som är vikta för svenska studenter. Dessa söks genom MoveOn – deadline för ansökan är 28 februari.

Vill du ha mer information, välkommen att besöka dessa sidor:

Har du frågor kan du maila till:
iaestesweden@chalmers.se


Board for European Students of Technology - BEST

Studentnätverket  BEST finns vid fler än 70 tekniska högskolor i Europa. Best anordnar kortare kurser inom teknik, ingenjörstävlingar och symposier som är öppna för alla Chalmers studenter.

BEST-kommittén

BEST på Facebook


Chalmers Engineering Trainee Appointment Committee - CETAC

CETAC är en ideell förening vars syfte är att ordna praktikplatser i USA och Kanada för studenter på civilingenjörsprogrammen Datateknik, Elektroteknik, Teknisk fysik, Teknisk matematik och Informationsteknik.

 

AMCIP Internship Program

AMCIP Internship Program har sedan 1963 gett chalmerister möjlighet till arbetslivserfarenhet i Nordamerika under sommarlovet. Föreningen vänder sig till studenter på Bt, K, Kf, M, TD, V, I och Z.

AMCIP Internship Program

Tysk-svenska talangprogrammet

Tysk-Svenska handelskammaren driver Tysk-svenska talangprogrammet för att främja affärsrelationerna mellan länderna. Talangprogrammet är ett exklusivt stipendium för dig som läser ett masterprogram med teknisk eller ekonomisk inriktning. De antagna förmedlas betald praktikplats i upp till sex månader på ett större, tyskt företag i Tyskland. Alla som läser ett masterprogram inom ett ingenjörsämne kan söka.

Publicerad: må 30 sep 2019.